Floran Rouwenhorst

Mijn naam is Floran en ik ben in 2017 begonnen als fysiotherapeut bij fysiotherapie Hanhart. Na mijn opleiding Sport&Bewegen aan het Graafschapcollege in Doetinchem ben ik begonnen aan de opleiding fysiotherapie in Enschede. Tijdens mijn opleiding heb ik de cursus ‘Medical Taping’ afgerond en in 2019 heb ik de vervolg cursus ‘Medical Taping voor gevorderden’ met succes afgerond. Deze tape technieken pas ik regelmatig toe bij verschillende klachten en/of aandoeningen.

In september 2020 ben ik gestart met de Master Musculoskeletale Revalidatie (manuele therapie) in Nijmegen. Met deze Masteropleiding  wil ik nog meer de verdieping in met betrekking tot de anatomie, fysiologie en pathologie van het menselijk lichaam. Wetenschappelijk onderzoek staat hierbij ook hoog in het vaandel.

Naast mijn werk en opleiding sport ik graag. De sporten die in beoefen zijn hardlopen, wielrennen en mountainbiken.

Ik combineer graag mijn hobby’s met mijn werk en de afgelopen periode heb ik me verdiept in het hardlopen, blessures die vaak voorkomen bij hardlopers en fysiotherapie bij hardlopen. Door mijn ervaringen en kennis over hardlopen kan ik hardlopers met blessures nu nog beter begrijpen en behandelen.

Specialisaties binnen de fysiotherapie:

  • Tenniselleboog, snelle en effectieve behandeling door deep tissue behandeling
  • Nek, rug en bilklachten
  • Sportblessures
  • Core Stability training van Lage rug en nek, mbv de Stabilizer.
  • Stress- en Spanningsklachten

Werkdagen: Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Bereikbaar op: 06-81869075

BIG nummer Floran: 39922877604