Team

Maartje Hanhart.

Ik ben geboren in 1983 en moeder van 2 geweldige kinderen, Isa en Storm.
In 2010 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen. Gelijk daarna ben ik bij Stichting Sutfene gaan werken als fysiotherapeut waar ik veel ervaring heb opgedaan op het gebied van fysiotherapie bij ouderen, revalidatie en therapie bij chronische aandoeningen.
In 2013 heb ik mijn droom verwezenlijkt en ben ik voor mijzelf begonnen onder de naam Fysiotherapie Hanhart. Dit is de beste stap die ik kon zetten. Ik voel mij als een vis in het water binnen mijn eigen praktijk en leer nog iedere dag. Het is mijn passie geworden om mensen te helpen op de beste manier.

Inka Hupkes.

Even voorstellen; Ik ben Inka Hupkes in 2012 heb ik mijn opleiding fysiotherapie aan het Saxion afgerond. Hierna heb ik verschillende waarnemingen gedaan in 2e lijns particulieren praktijken. Hier heb ik veel kennis en ervaring op gedaan waardoor ik mijn eigen vorm heb kunnen ontwikkelen met daarbij de nodige theoretische kennis.

Tijdens de therapie vind ik het belangrijk dat de persoon centraal staat zodat we kunnen werken aan het optimaliseren van de gezondheid waarbij er rekening wordt gehouden met de belasting en belastbaarheid van ieder verschillend individu. Wat het vak fysiotherapie mij zo gelukkig maakt is dat je actief een steentje kan bijdragen aan het welzijn van ieder persoon, dan wel pijnverlichting dan wel inzicht, een luisterend oor, een heldere blik in het beweeg apparaat.

Daarnaast heb ik in 2016 mijn diploma gehaald voor de basis cursus paardencoaching waarbij er een paard ingezet wordt om een mens te coachen. Paarden is van kleins af aan al een grote hobby voor mij, niet alleen het rijden maar vooral de interactie tussen het paard en mens en paarden onderling.

Mijn passie om mensen inzichten te geven en te helpen om zichzelf lekkerder te voelen en gezonder te zijn. naar mijn inzien is de kennis van het menselijk lichaam wat ik mee heb gekregen van de fysiotherapie opleiding, het leren aanvoelen en mensen helpen te ontspannen en het leren coachen een hele mooie combinatie die daadwerkelijk het verschil kan maken.

Specialisaties binnen de fysiotherapie
– klachten aan rug, enkel, knie, heup en schouder
– medical taping concept
– dryneedling
– revalidatie na orthopedische operatie
– oefentherapie

Floran Rouwenhorst.

Mijn naam is Floran Rouwenhorst en in 2017 ben ik begonnen als fysiotherapeut bij fysiotherapie Hanhart. Na de opleiding Sport en Bewegen aan het Graafschap college, waar ik in 2012 aan afstudeerde , ben ik begonnen aan de opleiding fysiotherapie in Enschede aan het Saxion. Tijdens mijn studie heb ik de cursus Medical Taping gedaan en met succes afgerond. Deze tapetechniek pas ik sindsdien erg veel toe tijdens mijn werk en hobby’s. Mijn grootste hobby is namelijk sport en met name fitness, wielrennen en voetbal.

In 2010 ben ik begonnen als fitness instructrice bij sportcentrum Aerofitt en sinds januari 2016 doe ik de verzorging voetbalvereniging AZC in Zutphen. Binnen deze verzorgende rol kan ik mijn kennis als fysiotherapeut inzetten, wat maakt dat ik de sporters optimaal kan helpen en begeleiden bij blessures.

 

Dick Kerkmeijer

Al vele jaren werkzaam als manueeltherapeut volgens de Utrechtse School , een methode die op een fysiologisch verantwoorde wijze tracht de gewrichtsfuncties te optimaliseren en daarmee invloed uitoefent op bestaande klachtenpatronen in het bewegingsapparaat en kwaliteit van het gewrichtenstelsel.

 

 

 

Laurens de Caluwé

Ik ben Laurens de Caluwé en sinds eind 2018 werk ik met veel plezier bij fysiotherapie Hanhart! Net als Inka en Floran heb ik mijn opleiding tot fysiotherapeut aan Hogeschool Saxion te Enschede gevolgd.

Ik geniet binnen team Hanhart van de vrijheid om mijn baan als fysiotherapeut te combineren met werkzaamheden binnen PGB-zorgverlening en als sport-/bootcampcoach. Deze brede oriëntatie helpt mij als algemeen fysiotherapeut om een even zo breed publiek met plezier te kunnen behandelen. Mensen van jong tot oud, met nieuwe of al langer bestaande klachten aan het bewegingsapparaat, met een actieve of wat minder actieve leefstijl, iedereen is welkom.

Tijdens mijn stages en waarnemingen tussen 2016 en 2018 heb ik in het bijzonder veel plezier gehaald uit het behandelen van surmenage-klachten (overbelastingsklachten) in de rug, benen, schouders en armen en het begeleiden van revalidatie-trajecten na o.a. spier- en peesletsel, kruisbandletsel en heup- en knieprotheses.

Als fanatiek sporter (wedstrijdroeien, krachtsport) en coach heb ik al meer dan 12 jaar praktijkervaring in het maken – en natuurlijk uitvoeren – van sportspecifieke trainingsschema’s. Ik vind het telkens weer een leuke onderneming om als fysiotherapeut binnen het protocollaire werk toch creatief om te gaan met het uitvoeren van behandeltrajecten en daarbij rekening te houden met de grenzen en wensen van de persoon die bij mij onder behandeling is.