Sanne Peters

Mental coach

Als geboren Achterhoeker groeide ik op in een klein dorpje waar gemoedelijkheid en behulpzaamheid in het DNA van haar inwoners zit. ‘Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’, is de uitdrukking waar ik mee groot geworden ben. Maar wat is dan ‘normaal’? Al van jongs af ben ik gefascineerd door mensen. Waarom doen mensen zoals ze doen? En hoe spelen gedrag, gevoel, emoties en denken hierin een rol? Mensen helpen in hun zoektocht naar antwoorden, dat is waar mijn hart ligt.

Vanuit deze interesse ben ik in 2005 begonnen met de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening, gevolgd door een post-HBO opleiding Sociaal Werker Maatschappelijke Ondersteuning. In de jaren die volgden heb ik gewerkt als maatschappelijk werkster en sociaal werker voor verschillende gemeentes. Maar ik was nog niet uitgeleerd. Dus besloot ik een opleiding NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) te volgen. Tijdens deze opleiding leerde ik nóg beter hoe onze manier van denken, doen en voelen wordt bepaald door ons brein. En dat we, door ons brein anders te leren aansturen, in staat zijn om ons leven te veranderen. Het was tijdens deze opleiding dat mijn hart een sprongetje maakte. Want zelf de regie in handen nemen om je leven te veranderen: is dat niet waar het uiteindelijk om gaat?

Het is mijn passie om mensen te helpen de beste versie van zichzelf worden. Want hell yes, dat kan! En dan vooral zónder al het ‘moeten’, maar wel met heel veel ‘moed’ om onszelf te zijn.

Verbinding, respect, vertrouwen, oprechtheid en de ander in zijn waarde laten. Dat zijn belangrijke waarden die ik nastreef in mijn werk én in mijn leven. Ik denk dat we met bewustwording veel kunnen bereiken. En als ik ergens in geloof, dan ga ik ervoor. Ik vind het fantastisch dat ik mijn passie mag uitoefenen bij Fysiotherapie Hanhart. Voor mij staat het namelijk als een paal boven water dat ons lichaam te allen tijde samenwerkt met onze geest, en dat we deze dingen niet los van elkaar kunnen zien. Door breed met elkaar te kijken naar klachten, kunnen we uiteindelijk de balans weer terugvinden.

Ik ben Sanne. Hartstikke nuchter, een vleugje spiritueel maar vooral heel gedreven om samen met jou op zoek te gaan naar de beste versie van jezelf.